duminică, 22 februarie 2015

DIVERSE

SUNTEM UN AJUTOR PENTRU CEI AFLATI IN SUFERINTA !!!

SI TU POTI DONA 2% FARA COSTURI ! 
Este greu sa faci un bine ?
De cele mai multe ori nu este usor, dar nu este o regula !
 STATUL ROMAN ne da posibilitatea de a decide asupra faptelor bune pe care dorim sa le facem, redirectionand 2% din impozitul pe venit catre o organizatie non­profit.
Esti salariat sau pensionar? 
Completeaza formularul 230 si contacteaza un reprezentant al ASOCIATIEI HERACLEEA (noi vom face toate demersurile legale pentru tine) sau depune­l la ANAF (direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire ori on­line prin intermediul siteului).
  Ai putea să începi prin a susţine victimele accidentelor rutiere. Prin a face victimele accidentelor rutiere ambasadorii dorinţei tale de schimbare.
Nu ai timp?

 Află că poţi să ajuţi renunţând doar la câteva minute din timpul tău liber!
Nu ai bani?
 Află că poţi să ajuti chiar şi fără niciun cost din partea ta!
Nu ai încredere? 
Te poţi informa şi poţi găsi cu uşurinţă o organizaţie credibilă ASOCIATIA HERACLEEA care să te reprezinte cel mai bine .
Prin simpla completare a formularului 230 (pentru venituri din salarii) sau 200 (pentru alte venituri) emise de Administraţia Financiară, poţi opta în fiecare an pentru a redirecţiona 2% din impozitul pe venit, plătit deja către stat în anul precedent, către o organizaţie nonprofit ASOCIATIA HERACLEEA .
Pacienţi care suferă in urma accidentelor rutiere au beneficiat de îngrijire gratuită au avut acces la terapie de specialitate. Şi acestea sunt doar câteva din domeniile în care organizaţiile nonprofit ASOCIATIA HERACLEEA aduc schimbare.
Fără niciun cost din partea ta, poţi contribui şi tu la schimbarea pe termen lung a societăţii în care trăieşti acum şi în care vor trăi copiii tăi.
in 2014 doar 24,9% din persoanele care ar fi putut să redirecționeze cei 2% au făcut-o. Şi, cu toate acestea, s-au întâmplat atât de multe lucruri bune. Imaginează-ţi cât de vizibilă ar putea fi schimbarea dacă am opta cu toţii să redirecţionăm .
FA CEVA PENTRU SCHIMBAREA PE CARE TI-O DORESTI !
Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către organizaţia nonprofit ASOCIATIA HERACLEEA şi convinge-ţi prietenii şi cunoscuţii să facă la fel!
NOI INVESTIM IN SALVREA VICTIMELOR ACCIDENTELOR RUTIERE !
DE CE ?
Pentru ca victimele accidentelor rutiere nu beneficiaza de toate sfaturile si drepturile cuvenite !
SI PENTRU CE ?
 Pentru ca viitorul nostru (al meu, al tau, si al Romaniei) va depinde de cei ce care sunt sanatosi fizic si psihic! Daca ei nu vor avea sanatate nu vor pute muncii !
 Astfel poti avea control asupra unui procent de 2% din venitul tau, poti lua legatura cu reprezentantii
ASOCIATIEI HERACLEEA pentru ca o cauza ce este aproape de tine sa fie inclusa in proiectele ASOCIATIEI HERACLEEA!
DIRIJATI CEI 2% COMPLETATI DECLARATIA ANUALA 230 CATRE ASOCIATIA HERACLEEA PENTRU A AJUTA VICTIMELOR ACCIDENTELOR RUTIERE FARA POSIBILITATI MATERIALE  PENTRU : OPERATII, PROTEZE, TRATAMENTE, MEDICAMENTE ETC.
ASOCIATIA HERACLEEA :
BANCA COMERCIALA INTESA SANPAOLO ROMANIA S.A.
CONT BANCAR(IBAN) CONSTANTA : RO84WBAN008624871521RO01

INSTRUCTIUNI PENTRU COMPLETAREA DECLARATIEI 230 .
 Completarea formularului 230
 “Cerere privind destinația sumei reprezentând până  la 2% din impozitul anual şi deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea în sistem colectiv pentru domeniul locativ” cod 14. 15.04.15 
1. Formularul se completează  şi se depune de către persoanele fizice care realizează  venituri din salarii şi asimilate acestora, în următoarele situații : 
 au efectuat în anul de raportare cheltuieli pentru acordarea de burse private conform Legii nr.376/2004 privind bursele private, cu modificările  şi completările ulterioare  şi solicită  restituirea acestora ; 
    optează  pentru virarea unei sume reprezentând până  la 2% din impozitul anual, pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează şi funcționează în condițiile legii sau unităților de cult; Contribuabilii care îşi exprimă această opțiune pot solicita direcționarea acestei sume către o singură entitate nonprofit sau unitate de cult.
     contribuabilii solicită  deducerea din veniturile impozabile din salarii, obținute la funcția de bază, a cheltuielilor efectuate pentru economisire în sistem colectiv pentru domeniul locativ, potrivit legii, în limita unei sume maxime egale cu 300 lei pe an.
 2.Termen de depunere:  anual, până la data de 25 mai a anului următor celui de realizare a venitului;  
Formularul se completează în două exemplare:  originalul se depune la: 
a) organul fiscal în a cărui rază  teritorială  contribuabilul are adresa unde îşi are domiciliul, potrivit legii sau adresa unde locuieşte efectiv, în cazul în care aceasta este diferită  de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România;
 b) organul fiscal în a cărui rază  teritorială  se află  sursa de venit, pentru ceilalți contribuabili persoane fizice; 
 copia se păstrează de către contribuabil sau de către împuternicitul acestuia. 
3. Formularul se depune în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.   Data depunerii formularului este data înregistrării acestuia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz.   Formularul se pune gratuit la dispoziție contribuabilului, la solicitarea acestuia. 
I. DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI.
 Adresa   se înscrie adresa domiciliului fiscal. Cod numeric personal/Număr de identificare fiscală  se înscrie codul numeric personal sau numărul de identificare fiscală, atribuit de către Agenția Națională de Administrare Fiscală, cu ocazia înregistrării fiscale, după caz. 
II. DEDUCEREA CHELTUIELILOR EFECTUATE PENTRU ECONOMISIRE ÎN SISTEM COLECTIV PENTRU DOMENIUL LOCATIV DIN VENITURILE IMPOZABILE DIN SALARII, OBȚINUTE LA FUNCȚIA DE BAZĂ.
Denumire instituție de credit  – se înscrie denumirea băncii de economisire şi creditare în domeniul locativ cu care a fost încheiat contractul de economisire creditare, potrivit legislației în materie.
Sumă  plătită    se înscrie suma plătită  de contribuabil reprezentând cheltuielile efectuate pentru economisire în sistem colectiv pentru domeniul locativ, potrivit legii.
 Documente anexate – se menționează documentele privind contractul de economisire creditare în sistem colectiv pentru domeniul locativ, privind plata sumelor reprezentând cheltuielile efectuate pentru economisire în sistem colectiv pentru domeniul locativ , etc. 
Documentele se prezintă în original şi în copie, organul fiscal păstrând copiile acestora după ce verifică conformitatea cu originalul. În cazul în care declarația se transmite prin poştă, documentele de mai sus se anexează în copie.
 III. DESTINAȚIA SUMEI REPREZENTÂND PÂNĂ LA 2% DIN IMPOZITUL ANUAL, POTRIVIT ART.57 ALIN. (4) DIN LEGEA NR.571/2003 .
1. Bursa privată: căsuța se bifează de către contribuabilii care au efectuat cheltuieli în cursul anului de raportare cu burse private în conformitate cu Legea nr.376/2004 privind bursele private, cu modifcările şi completările ulterioare. 
Contract nr./data – se înscriu numărul  şi data contractului privind acordarea bursei private.
 Sumă  plătită    se înscrie suma plătită  de contribuabil în cursul anului de raportare pentru bursa privată.
 Documente de plată  nr./data – se înscriu numărul  şi data documentelor care atestă  plata bursei private. Contractul privind acordarea bursei private  şi documentele ce atestă  plata bursei se prezintă  în original  şi în copie, organul fiscal păstrând copiile acestora după  ce verifică  conformitatea cu originalul. În cazul în care declarația se transmite prin poştă, documentele de mai sus se anexează în copie.
 2. Susținerea unei entități nonprofit/unități de cult    căsuța se bifează  de către contribuabilii care solicită  virarea unei sume de până  la 2% din impozitul anual pentru susținerea unei entități nonprofit sau unități de cult.
 Denumire entitate nonprofit/unitate de cult  se înscrie de către contribuabil denumirea completă a entității nonprofit/unității de cult.
 Codul de identificare fiscală  al entității nonprofit/unității de cult  se înscrie de către contribuabil codul de identificare fiscală  al entității nonprofit/unității de cult pentru care se solicită virarea sumei. 
  Cont bancar (IBAN) se completează  codul IBAN al contului bancar al entității nonprofit/unității de cult. 
Sumă   se completează cu suma solicitată de contribuabil a fi virată în contul entității nonprofit/unității de cult. În situația în care contribuabilul nu cunoaşte suma care poate fi virată, nu va completa rubrica ‘’Suma’’, caz în care organul fiscal va calcula şi va vira suma admisă, conform legii. 
  Dacă suma solicitată a se vira către entitatea nonprofit/unitatea de cult, cumulată  cu suma platită pentru bursa privată depăşeşte plafonul de 2% din impozitul anual, atunci suma totală  luată  în calcul este limitată  la nivelul acestui plafon, având prioritate cheltuielile efectuate în cursul anului de raportare cu bursa privată.
 IV. DATE DE IDENTIFICARE A ÎMPUTERNICITULUI .

  Se completează numai în cazul în care formularul se completeză de către împuternicitul desemnat de contribuabil, potrivit dispozițiilor Ordonanței Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. 
Adresa  se înscrie adresa domiciliului fiscal.
 Cod de identificare fiscală  se înscrie codul de identificare fiscală a împuternicitului.