duminică, 22 februarie 2015

TIPURI DE DESPAGUBIRI

Va suntem alaturi pentru recunoasterea drepturilor dumneavoastra si pentru a obtine despagubirile la care sunteti indreptatiti .
Exista diverse tipuri de despagubiri : ce se pot obtine in functie de modul in care s-a produs accidentul, de locul unde acesta s-a produs, de gravitatea vatamarilor suferite.
Sunt situatii un care un accident nu v-a afectat foarte grav fizic, insa a avut urmari adanci in profilul dumneavoastra psihic ( sindromul post-traumatic de stress ) .
Vatamarea cauzata de un accident de circulatie, este un eveniment care creaza stari de angoasa pe termen lung precum si anumite fobii legate de activitati si comportamente ce pana atunci se inscriau in sfera normalului. In aceste conditii, durerea fizica si durerea psihica sunt potentate de sentimental de frustrare, cauzat de  revolta de a suferii pe nedrept, fara vreo vina propriei ci din stupiditatea altuia .
Vatamatul dintr-un astfel de eveniment poate avea dificultati in a duce o viata sociala normala, poate avea dificultati la locul de munca, de a presta anumite munci, in a-si ingriji familia, de a participa la diferite activitati sortive si recreative, in esenta nemaiputand duce o viata in general denumita normala .
De asemenea o persoana poate suferii un prejudiciu moral, de natura afectiva ( prejudiciu prin ricoseu ), cauzat de vatamare grava sau decesul unei persoane apropiate .
In aceste conditii este echitabil ca prin mijlocirea reparatiunii banesti  sa li se poata usura conditiile de trai persoanelor afectate de un astfel de eveniment nedorit .
ASOCIATIA HERACLEEA vine in sprijinul dumneavoastra oferindu-va prin colaboratorii nostrii: consultanta, asistenta si reprezentare in vederea obtinerii despagubirilor in urma evenimentelor de trafic, de la asiguratorul Politei RCA al vinovatului sau, in anumite situatii, de la ( B.A.A.R )  ori   (F.P.V.S) . 
Va vom consilia in vederea intocmirii dosarului de dauna ce trebuie prezentat companiei de asigurari si va reprezentam prin colaboratorii nostrii atat in fata companiei de asigurari cat si in fata organelor de cercetare penala si instantei de judecata . Colaboram cu echipa de specialisti in diverse domenii fapt ce contribuie la intocmirea unui dosar de dauna cat mai argumentat. 
Consultanta este gratuita, iar onorariul se va percepe numai dupa obtinerea despagubirii (onorariu de succes).
                                                                                  GHIDUL DESPAGUBIRII
                       VICTIMELOR ACCIDENTELOR RUTIERE !!!
Sunteți victima unui accident? 
Cineva drag dumneavoastră a decedat în urma unui eveniment rutier? 

Citiți cu atenție ceea ce am scris în paginile acestui blog. Veți găsi informații de o bună calitate, scrise de specialiștii noștri din departamentele juridic, tehnic, medical, kineto-terapeutic, psihologic, etc. Totuși, din considerente de spațiu și pentru că fiecare caz în parte este diferit, nu ezitați sa ne contactați pentru informații suplimentare. Nu vă costă nimic. Sau aproape nimic, dacă ținem cont de costul convorbirii telefonice (tarif normal). Ori vă sunăm noi dacă ne lasați datele de contact .
INCEPE ACUM PROCERURA DE DESPAGUBIRE!
În cele ce urmează, vom schița pentru dumneavoastră un fel de ghid al despăgubirii, pentru o mai bună înțelegere a etapelor ce vor trebui parcurse. Imaginați-vă pentru câteva minute că sunteți clientul nostru și haideți să vedem ce presupune obținerea unei despăgubiri.
                                                           Contactarea
Ne sunați la tel: 0748.055.567; 0727.960.854; 0720735407 (tarif normal) sau ne lăsați datele de contact pe adresa noastră asociatia.heracleea@yahoo.com Vă vom contacta și vă vom adresa câteva întrebări referitoare la accident și la urmările acestuia. Evident, vom răspunde și întrebărilor dumneavoastră. De comun acord, vom stabili o întâlnire la biroul asociatiei noastre sau, dacă starea de sănătate nu vă permite, un consilier se va deplasa, gratuit, la domiciliu (spital, după caz. Oriunde în țară). Preferăm ca la aceste întâlniri să participe câți mai mulți membri ai familiei, pentru că, în acest fel sunt puse mai multe întrebări și toată lumea este lămurită.
                                                    Alcătuirea dosarului
Dacă am ajuns în această etapă, înseamnă că sunteți, deja, clientul nostru și începem constituirea dosarului dumneavoastră. Fiecare dintre specialiștii noștri își va spune opinia cu privire la vătămarea pe care ați suferit-o. Avocații vor discuta cu dumneavoastră, vor studia dosarul la Poliție, vă vor însoți și asista la declarații, vor stabili obiectivele expertizelor ce se impun în cauză. La Politie dureaza pana primiti un raspuns oficial si documentele necesare ptr intocmirea dosarului (nu au un termen legal in care sa va raspunda). Veți primi o trimitere către Serviciul de Medicină Legală (SML sau INML). În măsura posibilitaților, veți merge însoțiți de către un reprezentant al societății noastre. Vi se va elibera Certificatul de Expertiză Medico-Legală. Dacă vom considera necesar, veți putea beneficia de o opinie medicală separată, oferită de medicii cu care noi colaborăm, în specializările: ortopedie, neurologie, recuperare medicală, etc.
                                               Dosar penal? DA sau NU?
Conform noului Cod Penal, dacă în concluziile Certificatului de Expertiză Medico-Legală numărul de zile de îngrijiri medicale necesar pentru vindecare este de până la 90 de zile inclusiv și nu a fost pusă viața în pericol, sau nu a rezultat pierderea vreunui organ sau infirmitate, ori nu s-a constatat un avort post-traumatic, atunci se va dispune neînceperea urmăririi penale (NUP). Chiar dacă nu va exista un dosar penal împotriva celui vinovat de producerea accidentului caruia i-ați fost victimă, nu înseamnă că nu veți fi despagubit. În continuare păstrați acest drept. În majoritatea cazurilor, fie că sunt sau nu dosare penale, vor trebui dispuse expertize tehnice pentru a se stabili vinovăția și pentru a se corela leziunile cu dinamica producerii accidentului. Pentru situațiile incerte sau cu o complexitate ridicată, vom apela la serviciile experților noștri consilieri.

DOSAR PENAL
Numar de zile de ingrijiri medicale
pana la 90 inclusiv
91 si peste
NU
DA
DA daca*:

*viata a fost pusa in pericol
*a rezultat pierderea unui organ sau infirmitate
*avort post-traumatic
                                                              NEGOCIEREA
Cu dosarul bine alcătuit, fără a scăpa din vedere nici un amănunt, vom solicita Societății de Asigurare despăgubirile. Putem întâlni două situații: 
a) Societatea de Asigurări, în urma negocierilor purtate, va face o ofertă de despăgubire corectă. În acest caz va fi semnată o tranzacție și va fi încasată despăgubirea. Din experiență vă spunem că o asemenea situație este rar întâlnită.
 
b) Societatea de Asigurări nu va face nici o ofertă sau, dacă o va face, va fi una nesatisfăcătoare. Atunci ne vom adresa Instanței de Judecată civile competente.

                                                               Judecata
Dacă va exista un dosar penal (un număr de zile de ingrijire medicală de 91 de zile și peste, sau mai mic de 90 de zile dar a fost pusă viața în pericol sau au rezultat pierderea vre-unui organ sau infirmitate, ori s-a constatat un avort post-traumatic) dosarul va ajunge la o Instanță penală, unde ne vom constitui ca parte civilaNu va trebui platită taxă de timbru, dosarul va fi înaintat instanței civile competente. Nu aveți nici un motiv să vă îngrijorați.  
În ambele cazuri, dosarul va fi judecat pe fond, la Judecătorie sau la Tribunal, se vor administra probele (înscrisuri, martori etc) iar judecătorul (completul de judecată) va emite o hotărâre judecătorească / decizie. După ce acea hotărâre/decizie va fi redactată, dosarul va fi transferat pentr a fi judecat de către o instanță superioară în funcție de calificare (apel sau recurs, la Curtea de Apel sau la Înalta Curte de Casație și Justiție). După ce se va judeca și la Instanța Superioară (unu-două termene), vom putea ști valoarea finală a despăgubirilor. Pot apărea trei situații, anume Instanța Superioară să mențină, sa reducă sau să majoreze despăgubirile acordate de către prima Instanță. 
                                                 Încasarea despăgubirii
Teoretic, greul a trecut. Vom solicita Societătii de Asigurare sa platească despagubirea. Și în această etapă putem întâlni două situații: 
a) Societatea plătește la simpla notificare într-un termen rezonabil de (30 zile lucrătoare) sau 
b) Societatea nu plătește la simpla notificare caz în care ne adresăm unui Executor Judecătoresc pentru a executa silit Societatea de Asigurări. Evident, onorariul de executare va fi suportat tot de către societatea noastră.
 
Important!
Costurile serviciilor avocaților, opiniile medicilor colaboratori, Expertizele Medico-Legale și tehnice, deplasările și consultanța specialiștilor sunt incluse direct în
  pocentul negociat in contract. Nu vă vom solicita nici macar un leu in avans!!!
Sperăm că am fost destul de expliciți în această primă pagină. Vă invităm să le parcurgeți și pe următoarele: noutati, prima pag, servicii, tipuri de despagubiri etc. Știm că nu am răspuns tuturor întrebărilor. De aceea vă rugăm să ne contactați și să ne adresați toate întrebările ridicate de către acest nefericit accident.

Cat dureaza pana incasezi despagubirile

Incasarea despagubirilor in urma unui accident de circulatie poate dura intre un an si jumatate si doi ani si jumatate, chiar pana la 4 ani. Ca sa intelegi mai bine cum merge un dosar, cum se deruleaza relatia cu autoritatile, si cat dureaza procedurile iata o descriere a traseului standard si estimari privind durata fiecarei etape.
1. 2-3 luni sta dosarul la politia circulatie pana soseste raportul medicului legist, care concluzioneaza ca decesul sau vatamarea ar fi putut fi cauzate prin accident auto. Am intalnit si cazuri in care dupa opt-zece luni inca nu erau comunicate rapoartele medico-legale.
2. 4-5 luni sta dosarul la cercetari penale, timp in care se audiaza martori, se dispune expertiza de specialitate, se audiaza inculpatul etc. Daca inculpatul solicita o noua expertiza aceasta poate prelungi aceasta etapa cu inca doua sau trei luni. Daca procurorii dispun ca noua expertiza sa se faca la LIEC (Laboratorul Interjudetean de Expertize Criminalistice) sau la INEC (Institutul National de Expertize Criminalistice) doar aceasta etapa dureaza intre 8 si 18 luni. Trimiterea la INEC sau LIEC sunt si principalele metode ale celor interesati sa tergiverseze solutionarea cauzei.
3. circa 2 luni sta dosarul la parchet (procuror) pentru intocmirea rechizitoriului.
4. 1-2 luni dureaza pana se acorda primul termen de judecata.
5. 2-8 luni dureaza judecarea in fond a cauzei (in mod normal 3-4 luni)
6. 30 de zile dureaza pana se redacteaza hotararea primei instante.
7. 1-2 luni pana se acorda primul termen de catre instanta de recurs
8. 1-2 luni pana se pronunta instanta de recurs.
9. 3-4 luni, poate dura executarea silita. Aceasta etapa poate consuma si mai mult in functie de incidentele procedurale.
In concluzie procedura poate dura in mod normal intre 1 an si 6 luni si 2 ani si 6 luni, cu precizarea ca in situatiile de tergiversare descrise la pct. 1 si 2, un astfel de dosar poate obtine o solutie chiar peste 4 ani. Din experientele de pana acum am constatat ca variabila cea mai mare este durata stationarii cauzei la politie.